Verslag van de Citrix Solution Day 2016

Afgelopen week werd in Nijkerk de Citrix Solution Day 2016 georganiseerd. Dit is het jaarlijks terugkerend evenement waar de laatste ontwikkelingen en technologieën van Citrix te zien zijn. ResultaatGroep was met enkele collega’s ook duidelijk aanwezig op deze interessante dag waarbij diverse sprekers gehoord konden worden en verschillende sessies gevolgd konden worden.

Door: Läslo Pruis & Edwin Siebrasse

Centraal dit jaar stond toch wel de verdere samenwerking met Microsoft die al eerder is aangekondigd. De invloed van de samenwerking is dan ook duidelijk zichtbaar. De ontwikkeling van XenApp Express for Azure, vervanger van Microsoft Azure RemoteApp, zal naar verwachting vanaf 2017 een vlucht gaan maken. Ook wordt er uitgekeken naar Windows Server 2016, waar Citrix al helemaal klaar voor is en wat klanten nieuwe mogelijkheden kan gaan bieden.

Belangrijke andere onderwerpen waren uiteraard Cloud, Mobility, Security en Lifecycle Management. Het afgelopen jaar werden veel vernieuwingen toegepast en niet eerder was de lijst met updates, toevoegingen en vernieuwingen zo groot als in 2016. De verwachting is dat dit naar de toekomst toe ook zo zal doorgaan.

blog_verslag-van-de-citrix-solution-day-2016-resultaatgroepKeynotes

Interessant nieuwtje voor degenen die het gemist hebben is dat Citrix vorige maand het bedrijf Norskale heeft overgenomen. Norskale is een User Environment Management (UEM) oplossing, waarmee onder andere profiel beheer, personalization, user policies en applicatie instellingen binnen de werkplek worden geregeld. Met Norskale erbij is Citrix nu in staat om naast de desktop en applicaties ook de gebruikersomgeving optimaal te beheren.

En tijdens de afsluitende keynote sessie door de CTO Christian Reilly is een doorkijk gegeven in de ontwikkelingen die Citrix doormaakt en hoe dat vertaald wordt naar de praktijk. Eén van zijn speerpunten is het meer tijd besteden aan ‘higher value activities’. Veel mensen zijn tijdens hun werk veel tijd kwijt aan simpele activiteiten die nu lastig te automatiseren zijn. Een bedrijfstak die daarbij veel genoemd werd is de zorg. Samen met de technologie van Octoblu heeft Citrix Innovations gekeken naar wat gedaan kan worden om doctoren, verpleegkundigen en patiënten te helpen. Met het inzetten van innovaties kunnen processen sneller en met minder kans op fouten verlopen.

Technische updates

Citrix lanceert in oktober 2016 versie 7.11 van XenApp en XenDesktop, waarin veel vernieuwing en verbetering is opgenomen. Terugkerend zijn de vele integraties met Microsoft zoals Universal Apps, Skype for Business, Azure en Windows Server 2016. En naast de vele performance verbeteringen worden er ook nieuwe functionaliteiten toegevoegd zoals Citrix Federation Authentication Service.

Citrix XenMobile is continu aan het vernieuwen en verbeteren. Hierdoor zie je steeds meer features en applicaties erbij komen. Eén van de nieuwe features is de integratie met de SharePlus mobile application. SharePlus is een client applicatie voor SharePoint, waarmee je op een gebruiksvriendelijke en veilige manier SharePoint documenten kunt openen en bewerken op een mobile device. En ook ShareFile heeft een aantal nieuwe features gekregen. Het Information Rights Management (IRM) is sterk verbeterd. Hiermee kan ShareFile de toegang en het delen van documenten monitoren en hier de gewenste policies, zoals encryptie en authenticatie op laten toepassen.

Citrix Lifecycle Management is een vrij nieuwe tool die geleverd wordt als dienst onder de producten paraplu van Citrix Cloud. De tool kan gebruikt worden voor het ontwerpen, bouwen én onderhouden van je omgeving. Lifecycle Management is niet alleen voor je cloud omgeving te gebruiken maar ook voor je bestaande on-premise en hybrid-cloud omgevingen. De tool is uitgebreid met diverse blueprints en ‘automated and optimized deployments’ van diverse vendors voor het up-to-date houden van je omgeving. Ook kan er met Smart Check een complete health check gedaan worden op je omgeving.

Netwerken

Uiteraard ook vanuit commercieel oogpunt een zeer goede dag. Prachtig moment om in een relaxte sfeer op een mooie locatie met partners te kunnen bijpraten, en nieuwe ontwikkelingen in partnerstatus en opportunity’s door te kunnen nemen met zowel Citrix als de distributeur. En ook mooi om te zien dat er genoeg (oud) collega’s en klanten van ResultaatGroep aanwezig waren.

Uw Citrix Partner

Als gecertificeerde Solutions Partner van Citrix blijft ResultaatGroep continu op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Citrix oplossingen. Wilt u meer weten over de producten en oplossingen van Citrix, of wilt u persoonlijk geïnformeerd worden over deze laatste vernieuwingen, neem dan vrijblijvend contact op met één van onze Citrix specialisten.