Klant aan het woord: Het Zwarte Corps (HZC)

Vakvereniging Het Zwarte Corps (HZC) behartigt de collectieve en individuele belangen van machinegebonden personeel in de bouw, grondverzet, wegenbouw, railinfra, waterbouw, gww-sector, afval en recycling, verticaal en horizontaal transport, landbouw, metaal, cultuurtechnische werken, funderingswerk en offshore.

Door: Jacqueline Milad – de Jong (Het Zwarte Corps)

Afgelopen jaar liep het contract af met de IT-leverancier van onze centrale werkplek omgeving. We wilden graag een offertetraject houden voor een nieuwe digitale werkplek omgeving en onze wensen daarin meenemen.

Maar hoe doe je zoiets en hoe beoordeel je de offertes als je zelf weinig technische kennis in huis hebt? Wij zijn een vakvereniging, die de belangen behartigt van onze leden, die te vinden zijn in de machinegebonden beroepen. Weliswaar hebben we in die zin verstand van techniek, maar een heel andere richting dan IT.

Een collega-vakbond bracht uitkomst; zij hadden net een offertetraject achter de rug en hadden dit gedaan met een zogenaamde IT-architect. Nooit van gehoord dat die bestonden, maar een telefoongesprek met Ravin van ResultaatGroep leerde ons dat hij een hele gewone IT-er was, die flink wat ervaring in de IT had en zich nu inzet om bedrijven te helpen met het maken van de juiste keuzes op het gebied van IT.

Een eerste afspraak was snel gemaakt en een intake volgde. Al snel hadden we ons eigen Programma van Eisen en Wensen (PvE) in handen en konden we met de selectie van de meest geschikte leverancier beginnen. De partijen werden aangeschreven met het verzoek een offerte uit te brengen aan de hand van dit PvE. Op die manier konden wij straks appels met appels vergelijken.

Toen de offertes binnenkwamen hebben we met Ravin samen een scorekaart ingevuld, waarin alle onderwerpen van het PvE als leidraad dienden. Voordeel was niet alleen dat we heel gestructureerd konden werken, maar ook neutraal konden blijven; iedere partij kreeg immers dezelfde kansen.

Uiteindelijk is hier één partij uit gekomen, die niet alleen de hoogste score haalde, maar ook met haar wijze van dienstverlening het beste bij onze vakvereniging past. Inmiddels is het migratieproject in volle gang en zijn wij dik tevreden over de hele gang van zaken en de duidelijke afspraken die wij op deze manier konden maken.

Ravin was korte tijd bij ons in beeld, maar heeft ons uitstekend geholpen om een goede, eerlijke en gefundeerde keuze te maken. Hij kon zich bijzonder snel inleven in onze situatie en onze wensen vertalen naar een PvE, waarvan we het gevoel hadden dat het ook echt ons PvE was!! Tussendoor hebben we ook kennis gemaakt met collega Afsha, die op de achtergrond alle bijzaken regelde. Ook met haar was de samenwerking prima met heldere afspraken. De evaluatie die na afloop plaatsvond was eigenlijk meer gezellig, want tevreden waren we al. Fijn om op deze manier te hebben samengewerkt en natuurlijk zullen we onze ervaring met anderen delen. We hebben dan ook direct ja gezegd om een stukje voor de website te schrijven over onze ervaringen met ResultaatGroep.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze case of wilt u eens van gedachten wisselen met een van onze IT specialisten? Neem dan contact op met ResultaatGroep.