Klantcase: nieuwe IT-infrastructuur voor Quion

Quion is de grootste onafhankelijke third party servicer van Nederland voor hypotheken en consumptief krediet. Quion begeleidt het beheer van hypotheken en consumptief krediet voor gerenommeerde nationale en internationale financiële organisaties met uiteenlopende kenmerken. Voor deze organisaties zijn zij dé business partner die hen helpt om hun klanten succesvol te bedienen in een veranderende wereld.

Medio 2014 had Quion een aantal beslissingen te nemen met betrekking tot de inrichting van de IT infrastructuur. “De grootste uitdaging voor Quion was het verhuizen van de productieomgeving naar een extern datacenter met als belangrijke drijfveer het borgen van de Business Continuity.”, zegt Gert Haveman, Manager ICT bij Quion. “Door tegelijkertijd de IT infrastructuur te vernieuwen, wilden we de continuïteit van de ICT dienstverlening verhogen.”

ResultaatGroep is gevraagd onderzoek te doen naar de status van de bestaande IT infrastructuur en een blauwdruk te maken van de toekomstige IT infrastructuur van Quion. Aan de hand van de blauwdruk is er vervolgens een programma opgestart, waarbij er 17 verschillende deelprojecten zijn gedefinieerd welke afgestemd waren op de voorgestelde IT architectuur. De inrichting van een nieuwe werkplek, de migratie naar een desktop virtualisatie oplossing en de vernieuwing van het server virtualisatie platform maakten onder andere deel uit van dit programma.

De verschillende deelprojecten hadden veel raakvlakken met elkaar, maar ook afhankelijkheden met de bestaande IT infrastructuur. Door een continue afstemming tussen eigen medewerkers en specialisten van ResultaatGroep heeft Quion de verschillende projecten aangepakt en succesvol kunnen afronden.

Begin juli 2015 is met de migratie naar een extern datacenter het laatste deelproject opgeleverd, en heeft Quion de hoofddoelstellingen van het programma gerealiseerd. Naast het verhogen van de beschikbaarheid en de continuïteit, laat de nieuwe infrastructuur een verbetering zien op het vlak van beveiliging, stabiliteit en beheerbaarheid. Ook nu het programma is afgerond zal de ICT-afdeling van Quion niet stilzitten. “We blijven ons ontwikkelen op het gebied van ICT. De nieuwe moderne infrastructuur heeft hier een belangrijk en succesvol fundament voor gelegd.” ResultaatGroep heeft als kennispartner een aanzienlijke bijdrage geleverd aan het succes van dit omvangrijke programma, waarbij de kracht van samen zeker van toepassing was.

Klik hier voor meer informatie over onze klanten en partners.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze case of wilt u eens van gedachten wisselen met een van onze IT specialisten? Neem dan contact op met ResultaatGroep.