Klantcase: Hoe het Spaarne Gasthuis ICT projecten binnen tijd en budget afrondt door het efficiënt inzetten van externe resources

Het Spaarne Gasthuis is een topklinisch ziekenhuis en heeft als doel om de beste zorg te bieden in de regio. Het heeft locaties in Hoofddorp en Haarlem. Daarnaast heeft het ziekenhuis  poliklinieken in Heemstede, Hillegom, Haarlem Noord en Nieuw-Vennep. Het Spaarne Gasthuis werkt voortdurend aan de kwaliteit van zorg. Het biedt een breed zorgaanbod en heeft op een aantal gebieden bijzondere expertise waarin nauw wordt samen gewerkt met zorgpartners in de regio. Een perfect functionerende IT-omgeving is daarbij onontbeerlijk.
Vaak zien we dat organisaties specialisten inhuren voor de uitrol van IT projecten, maar Spaarne Gasthuis draaide het om; er werden specialisten ingehuurd om de interne organisatie te ontlasten van beheertaken zodat ze zelf het programma konden draaien en daarmee kennis in huis konden houden.

De uitdaging

Het Spaarne Gasthuis stond aan de vooravond van de uitrol van een groot IT projectenprogramma: Infra en Control. Het programma bestaat uit een tiental grote infrastructurele projecten waarin wordt gefocust op nieuwe technieken en het uitfaseren van oude omgevingen. Eén van die projecten was de implementatie van nieuwe werkplekken. Door de omvang van het programma ontstond de behoefte aan de inhuur van IT specialisten.

De aanpak

Al snel is de keuze gemaakt om interne medewerkers te laten deelnemen in het programma, omdat zij de kennis en kunde hebben van de omgeving. De lege plekken die daardoor ontstonden, de beheerplekken, zijn opgevuld met externe resources. Tevens blijft door deze manier van werken kennis in huis. Het Spaarne Gasthuis koos voor de inhuur van kandidaten van ResultaatGroep, mede door hun specialistische kennis op het vlak van netwerkbeheer, technischbeheer en architectuur.

Het Resultaat

Door de inhuur van specialisten kon het interne projectteam ontlast worden in de operatie en is ruimte gecreëerd die nodig was om een vliegende start te maken met het programma. Tevens is de nieuwe werkplek in korte periode live gegaan, namelijk binnen een half jaar. En dat is voor de implementatie van een nieuwe werkplekomgeving behoorlijk snel. Een mooi resultaat dus! Door middel van die nieuwe werkplek kunnen radiologen nu bijvoorbeeld thuis diagnoses stellen.
Erwin Koot (Hoofd Infra bij Het Spaarne Gasthuis): “ResultaatGroep zit goed op de bal. Door de R1 methode worden de gewenste resultaten goed in de gaten gehouden en of daar ook naartoe gewerkt wordt. Je hebt daardoor als klant het gevoel dat je meer controle hebt. En ik denk juist door er aan beide kanten op te sturen dat dat heel goed werkt. Ik ben heel blij met onze samenwerking.”

Heeft u vragen naar aanleiding van deze case of wilt u eens van gedachten wisselen met een van onze IT specialisten? Neem dan contact op met ResultaatGroep.