Klantcase: ResultaatGroep migreert Sportfondsen Nederland van on-premise naar de private cloud

Met meer dan 3.000 medewerkers exploiteert Sportfondsen Groep, via een 100-tal ondernemingen, meer dan 550 voorzieningen zoals zwembaden, sporthallen, ijsbanen, multifunctionele sportcentra en sociaal-culturele centra. De adviseurs en specialisten van Sportfondsen Shared Services in Amsterdam begeleiden en ondersteunen deze voorzieningen op specifieke gebieden, zoals Bedrijfsvoering, Marketing & Communicatie, Human Resources Services, Financiële Diensten, Accountancy, ICT Services en Bouw & Techniek.

De uitdaging

Sportfondsen Nederland migreren van haar on-premise applicaties naar de private cloud omgeving. Om de applicaties veilig aan te kunnen bieden aan eigen medewerkers en klanten is een veilige en solide infrastructuur nodig.

De oplossing

ResultaatGroep heeft de DMZ omgeving verder geoptimaliseerd en uitgebreid met o.a. Active Directory Federation Services en Guardian360. Met de Guardian360 Vulnerability Scanner worden eventuele kwetsbaarheden aan het licht gebracht en worden indringers direct opgemerkt door Guardian Hacker Alert. Daarnaast heeft ResultaatGroep een gloednieuwe, schaalbare Intranet omgeving opgeleverd, die middels een Fortiweb Security Appliance wordt ontsloten. Als Proof of Concept heeft Resultaatgroep de belangrijkste bedrijfsapplicatie van Sportfondsen Nederland gemigreerd naar de private cloud omgeving.

Resultaat

Door gebruik te maken van de ResultaatGroep R1 methodiek werden kraakheldere afspraken gemaakt en was er een strakke bewaking van het proces. Sportfondsen Nederland kan nu op een veilige manier haar applicaties onderbrengen in de private cloud omgeving. Mede door de solide basis kunnen applicaties op een veilige manier aan klanten en medewerkers worden aangeboden.

Weer een mooi voorbeeld van de kracht van samen.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze case of wilt u eens van gedachten wisselen met een van onze IT specialisten? Neem dan contact op met ResultaatGroep.