Nieuws: Microsoft en Citrix gaan nauwer samenwerken in de Cloud!

Eerder dit jaar maakten Microsoft en Citrix het strategische partnership tussen beide bedrijven al bekend. Citrix kondigde Microsoft Azure aan als preferred cloud voor de toekomst en Citrix XenMobile, Netscaler en Microsoft Enterprise Mobility en Security zullen worden geïntegreerd.

Door: Läslo Pruis

Vanaf oktober 2016 zal Microsoft stoppen met de verkoop van Azure RemoteApp (ARA), hoewel support voor de huidige klanten zal doorlopen tot eind augustus 2017. Microsoft adviseert haar huidige ARA klanten over te gaan naar Citrix en zal daarbij de juiste ondersteuning en tools voor aanleveren.

Nóg eenvoudiger cloud-oplossingen adopteren

De samenwerking tussen Microsoft en Citrix gaat al gauw een kwart eeuw terug en deze samenwerking zal dus nog sterker worden. In 2017 zal Citrix XenApp Express uitbrengen. XenApp Express zal een service zijn in de Azure cloud met de flexibiliteit en schaalbaarheid die men van Citrix kan verwachten en uiteraard inclusief de bewezen HDX technologie. Microsoft richt zich op de verdere ontwikkeling van Azure en Citrix zal zich blijven focussen op het gebied van applicatie- en datadelivery, waarbij beide partijen werken aan volledige integratie.

Zo kan er een cloud omgeving opgezet worden, waarbij het robuuste en schaalbare Cloud infrastructuur platform van Microsoft Azure geïntegreerd wordt met de functierijke en bewezen applicatie- en datadelivery oplossing van Citrix XenApp. Voor bestaande Microsoft en Citrix klanten wordt de adoptie van cloud oplossingen nog eenvoudiger, en niet onbelangrijk, beter!

ResultaatGroep

ResultaatGroep is verheugd over de aankondigingen van Microsoft en Citrix. Als Microsoft Cloud Partner en Citrix Solution Partner zijn we dan ook uitstekend in staat onze klanten op de juiste manier te adviseren en te ondersteunen in de transitie naar Cloud omgevingen.

Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande meer willen weten of eens praten over de meest recente ontwikkelingen neem dan eens contact op met een van onze professionals.