Nieuwjaarsboodschap

Zo, de feestdagen zijn alweer achter de rug. En of het nou kwam doordat kerst voor de helft in het weekend viel, net als nieuwjaarsdag (een zogenoemd ondernemersjaar), maar wat vloog het snel voorbij zeg. De feestdagen worden door de familie Huberts traditioneel aangegrepen om veel tijd samen door te brengen. Het was een jaar van uitersten, met het overlijden van Esters moeder als dieptepunt en twee dagen later het bericht dat we in 2017 een kleindochter krijgen als emotioneel hoogtepunt. Dat maakt de drang om veel tijd met familie door te brengen alleen maar groter. Enerzijds was die drang er altijd al en anderzijds moet je jezelf dwingen om te beseffen dat het elk moment afgelopen kan zijn. Carpe diem dus. Of vrij naar Kim van Kooten: je wordt allemaal geboren en je gaat allemaal dood. Daar verander je niets aan. De vraag is alleen: wat doe je in de tussentijd?

We hebben met ResultaatGroep een prima jaar gedraaid. Met beide benen op de grond, mooie projecten uitvoeren bij mooie klanten, niet meer niet minder. Geen vage zaken als burn rate, investeren in niet rendabele zaken en zeker geen cowboy-gedrag. Dat leidt tot een gezonde bedrijfsvoering met gezonde cijfers. Een stabiel thuis zijn voor de mensen die jou het vertrouwen geven om bij jouw bedrijf te komen werken, dat moet de basis zijn.

En ging dan alles top? Zeker niet. 2016 was het befaamde – of moet ik zeggen: beruchte- derde jaar van ons bestaan. Het eerste pionieren is er af, de organisatie is stabiel, maar ook zijn er mensen die verder gaan kijken. Omdat ze daar aan toe zijn. Of omdat hun persoonlijke omstandigheden wijzigen. Of -eerlijk is eerlijk- omdat wij ze vragen om te vertrekken. Kwaliteit bieden en kennisleider zijn blijft de basis van ons bedrijf. Daarom heten we ook ResultaatGroep; de lat ligt hoog. Tegelijkertijd zit daar wel de achilleshiel van deze ondernemer. Afscheid nemen valt altijd zwaar. Aan de andere kant: de elftalfoto van Feyenoord (neenee, niet mijn club maar wel het beste voorbeeld momenteel) ziet er ook anders uit dan die van een paar jaar geleden en de prestaties zijn vooralsnog prima. Kortom, ik ben best tevreden over de ResultaatGroep selectie waar we 2017 mee in gaan. Én er is altijd plek voor topspelers, maar ook voor aanstormende talenten, om die selectie verder te komen versterken!

Ik wens u, mede namens mijn zakenpartner Jason Williams, een bijzonder voorspoedig 2017 toe met veel hoogtepunten, maar ook met de kracht om te leren van dieptepunten, en bovenal een fijn jaar waarin u dromen waarmaakt. Van uzelf en van anderen.

Jan Huberts

Ps. Vergeet u niet nog even te stemmen op het goede doel in het kader van onze nieuwjaarswens?