Blog: Oranje draad

Bij ResultaatGroep werken we niet met leidinggevenden of managers, maar met coaches. Deze coaches zijn consultants die mooie opdrachten doen bij onze klanten, maar ze hebben een belangrijke neventaak: het beste uit iedere collega halen en ze op die manier laten groeien en ontwikkelen.

Door: Gerrit Bakker

Tijdens één van onze teammeetings kwam één van de coaches binnen met een rol oranje touw. Hij begon deze om de polsen van medewerkers te binden en ging zo alle collega’s af. Bij sommigen ging het touw om de benen, bij anderen om het middel.

Het mag duidelijk zijn dat er veel verbaasde gezichten te zien waren. Iedereen liet het echter toe. Hierna legde de coach de essentie van het oranje stuk touw uit: de Oranje Draad.

Binnen ResultaatGroep is de Oranje Draad al een tijd bekend. We vinden bepaalde normen en waarden namelijk heel belangrijk. We houden van openheid, eerlijkheid, zeggen wat je doet en doen wat je zegt. We vinden onze klanten belangrijk én we vinden onze medewerkers belangrijk. We werken áltijd samen, met respect en gericht op resultaat. De uitwerking van deze normen en waarden noemen we de Oranje Draad.

Maar handelen volgens de Oranje Draad is niet voor iedereen even makkelijk. Echter, het besef dat de Oranje Draad belangrijk is binnen ResultaatGroep is wél wat ons bindt. Het verbindt alle collega’s onderling en is een stuk van ons ResultaatGroep DNA. Het verbindt ons ook met onze klanten. Het zorgt ervoor dat we opvallen, gezien worden en dat we ons onderscheiden binnen onze markt.

Het is goed om af en toe even met de neus op de feiten geduwd te worden. De coach deed dit door iedereen letterlijk te verbinden met een oranje touw. Even weer scherp krijgen waar we voor staan.

Onze coaches hebben daarnaast een prachtige training ontwikkeld waarmee we onze Oranje Draad nog dieper ons DNA in krijgen. Iedere ResultaatGroeper volgt deze training. Het is nogmaals niet voor iedereen een automatisme om te handelen volgens onze Oranje Draad. Ook hierin kunnen we ontwikkelen. Fantastisch toch? Vooral het feit dat de training is gemaakt door collega’s laat draagkracht zien.

De Oranje Draad maakt ook onderdeel uit van onze wervingsstrategie. Bij de gesprekken met kandidaten zoeken we naar stukjes Oranje Draad die al aanwezig zijn. De Oranje Draad past namelijk niet bij iedereen. Ook niet iedereen laat het beste uit zichzelf naar voren halen. Niet iedereen wil ontwikkelen als persoon en als professional.

Mocht de Oranje Draad jou als IT Professional wel passen, dan willen we graag eens kennis met je maken!