Verslag kennisavond met RES en Global Knowledge

Niets is zo veranderlijk als IT

Op maandag 25 februari werd een RES kennisavond gehouden op het kantoor van ResultaatGroep. Deze kennisavonden hebben als doel om werknemers van ResultaatGroep te verbinden met klanten en partners, om zo kennisdeling en samenwerking te bevorderen. Op deze kennisavonden worden gastsprekers uitgenodigd om presentaties te geven over innovatie in de IT-branche. Jasper van Westen, Senior Product Manager bij RES presenteerde de visie van RES op een veranderende IT-wereld en hoe zij daar als dienstverlener op inspelen. Ook RES heeft goed in de gaten dat de wereld verandert, techniek sneller dan ooit ontwikkelt en dat nieuwe technologiëen, zoals geavanceerde mobiele apparaten, de werk- en leefstijl van mensen behoorlijk beinvloed. Naast het weer zijn er weinig dingen zo veranderlijk als de IT-wereld. Aan de dienstverleners om hier reactief op in te springen.  

RES biedt uitkomst

De komst van Bring Your Own Device (of BYOD) is een welkome ontwikkeling voor veel werknemers, omdat ze op deze manier gebruik kunnen maken van hun eigen apparatuur en niet vastzitten aan de apparatuur die de werkgever hen voorschrijft. BYOD heeft een enorme impact op de IT, aangezien de suites en applicaties voor veel verschillende platforms beschikbaar moeten worden gemaakt. Ook is het managen van de applicaties lastig. Zo draaien veel klanten vaak niet de laatste versie van een applicatie en is het omslachtig om updates voor applicaties snel en overzichtelijk uit te rollen naar gebruikers. IT-management dreigt te kostbaar te worden. RES zag dit naderende probleem en springt in op de verwachtingen van de markt en de wensen van haar klanten met de eigen IT Store. Binnen het concept van de IT store worden services aangeboden aan eindgebruikers met als mogelijke backend zowel RES automation manager als RES workspace manager. Instellingen en veel voorkomende wijzigingen kunnen zo door gebruikers zelf worden afgehandeld in een gebruiksvriendelijke “app-store” achtige omgeving, waar voorheen steeds de tussenkomst van een systeembeheerder nodig was. Hierdoor is het voor de gebruikers én systeembeheerders makkelijk, snel en overzichtelijk applicaties te beheren, updates uit te rollen en grote delen van de IT te automatiseren en te beheersen. Automatisering staat hoog in het vaandel van RES, aldus Van Westen. Alles wat de  beheerder 2 a 3 keer doet is te automatiseren en op deze manier weten we zelfs de automatisering te automatiseren. Het product waar RES al haar pijlen op richt is de overzichtelijke IT Store van RES, die naadloos aansluit bij de andere producten van de IT-aanbieder, maar indien gewenst ook los te gebruiken is

Altijd en overal leren

Na een korte pauze werd de volgende presentatie gegeven door Taco Wit van Global Knowledge. Global Knowledge is al enkele maanden een partner van ResultaatGroep en samen bieden we portfolio overstijgende programma’s aan die mensen uitdagen om nieuwe vaardigheden te leren en zo hun marktwaarde te vergroten. Global Knowledge is net als RES een aanbieder die begrijpt dat mensen in deze wereld altijd en overal willen kunnen leren. Dit hebben ze weten te faciliteren door locaties en landen te combineren. Op deze manier zijn deelnemers niet aan locatie gebonden en kunnen ze bijvoorbeeld in het pand in Groningen van Global Knowledge deelnemen aan hun cerfificatietraject tewijl ze eigenlijk in Amsterdam gestationeerd zijn. Global Knowledge sluit aan bij de kenniswensen van nu, met een expliciete focus op security en cloud, twee onderwerpen die nu helemaal hot zijn binnen de IT-wereld. Met zowel RES als Global Knowledge heeft ResultaatGroep twee belangrijke partners weten te vinden die staan voor innovatie en ontwikkeling op IT-gebied.

De twee presentaties zorgden voor veel gesprekstof onder de aanwezigen en onder genot van een hapje en een drankje werd wederom een geslaagde avondsessie op het kantoor van ResultaatGroep afgesloten. Deze kennisavond was een succes, mogen we jou alvast op de gastenlijst zetten voor de volgende?

Klik hier voor de foto’s van deze avond op onze Facebookpagina

res+gk