ResultaatGroep begeleidt Vivium Zorggroep naar outsourcing van haar ICT

Vivium Zorggroep gaat begin 2017 haar ICT outsourcen. In 2015 heeft Resultaatgroep het beheer van de bestaande ICT-infrastructuur overgenomen en heeft bij Vivium Zorggroep de ICT-basis op orde gebracht en laten aansluiten op de nieuwe ICT-behoeftes binnen de zelfsturende teams van Vivium Zorggroep. 

Zo kan op dit moment elke Vivium medewerker werken op elke gewenste locatie en op elk gewenst device en beschikt deze nu over de juiste informatie.

Door ResultaatGroep is tevens een roadmap geschreven waarin vanuit de organisatievisie van Vivium Zorggroep stap-voor-stap in kaart is gebracht hoe de transitie van de ICT-diensten van 2015 tot 2017 uitgevoerd wordt.

“Niet alleen zorgt de nieuwe ICT-omgeving voor een hogere beschikbaarheid, stabiliteit en veiligheid, maar ook voor lagere exploitatielasten”, aldus Bert klinkenberg, directeur Bedrijfsvoering & Ondersteuning bij Vivium. Na het vertrek van de eigen beheerders van Vivium is ResultaatGroep voor ons de juiste partner gebleken die de ICT-omgeving naar een hoger niveau heeft getild en die nu klaar staat om overgedragen te worden aan een outsourcingpartij.

De laatste stap die gezet wordt, is de selectie van een datacenterleverancier die ook een standaard desktop aanbiedt. Het streven is dat Vivium vóór 2017 haar hele omgeving heeft gemigreerd naar een extern datacenter en naar zogenoemde SAAS-diensten.

Jan Huberts over de samenwerking tussen ResulaatGroep en Vivium Zorggroep: “Een mooi voorbeeld van de kracht van samen”.

Zie voor meer informatie ook de video ‘Vivium Zorggroep – Roadmap naar de Cloud’.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze case of wilt u eens van gedachten wisselen met een van onze IT specialisten? Neem dan contact op met ResultaatGroep.