Klantcase: ResultaatGroep realiseert RBAC (Role Based Access Control) voor Quion

Quion begeleidt het beheer van hypotheken en consumptief krediet voor nationale en internationale financiele organisaties.
Quion wil doorlopend voldoen aan de geldende wet- en regelgeving, onder andere aan de norm voor de ISO/IEC 27001 Informatiebeveiliging.
Dit is dé internationale norm voor databeveiliging waardoor de klanten van Quion de zekerheid hebben dat vertrouwelijke gegevens daadwerkelijk vertrouwelijk blijven.

De opdracht
Quion heeft ResultaatGroep gevraagd om Role Based Access Control, ook wel RBAC genoemd, te realiseren binnen de organisatie.
Role Based Access Control is een methode waarmee op een effectieve en efficiënte wijze toegangscontrole voor informatiesystemen kan worden ingericht. Medewerkers worden niet rechtstreeks geautoriseerd in informatiesystemen, maar krijgen uitsluitend rechten op basis van de rol die ze hebben binnen een organisatie of bedrijfsproces. Door deze koppeling is het eenvoudig om de effectieve rechten van een gebruiker te bepalen en te bewaken.

Het resultaat
Door deze transparante en eenduidige rechtenstructuur, zijn alle personen herleidbaar naar een afdeling of team, waardoor wordt voldaan aan één van de voorwaarden voor toelating tot de ISO/IEC 27001 Informatiebeveiliging norm.
ResultaatGroep heeft ervoor gezorgd dat RBAC binnen de harde opleverdatum gerealiseerd is. Quion voldoet mede hierdoor aan de norm voor de ISO/IEC 27001 Informatiebeveiliging.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze case of wilt u eens van gedachten wisselen met een van onze IT specialisten? Neem dan contact op met ResultaatGroep.

Weer een mooi voorbeeld van de kracht van samen!