Geld niet de enige motivator bij carrièrekeuze

Werknemers worden bij hun zoektocht naar een nieuwe baan gedreven door meer dan alleen geld. Dit blijkt uit een online test van ResultaatGroep, waaraan ruim 700 respondenten hebben deelgenomen.

Salaris is wel een heel belangrijke factor bij de carrièrekeuze, zo geeft maar liefst 89% aan. Minstens zo belangrijk zijn echter goede opleidingsmogelijkheden, de juiste verhouding tussen werk en privé, het krijgen van verantwoordelijkheid en vrijheid in keuzes.

Opvallend is dat een ruime meerderheid van 76% aangeeft tevreden te zijn met zijn of haar huidige werkomgeving. 68% van de medewerkers in de ICT vindt het ontwikkelen van kennis –vanzelfsprekend– erg belangrijk. Bovendien vindt 69% van de respondenten dat ze niet alleen verantwoordelijkheid moeten krijgen, maar dat ze ook zelfwerkzaam genoeg zijn om ook daadwerkelijk met de vrijheid die daarbij hoort om te gaan. Daarbij gaat het zowel om vrijheid om het eigen werk te plannen als vrijheid om zelf keuzes te maken in het eigen ontwikkelingspad.

Jan Huberts van ResultaatGroep: “De medewerker van 2014 wil duidelijk meer verantwoordelijkheid en beseft dat het dan óók noodzakelijk is om op een volwassen manier met die verantwoordelijkheid om te gaan. Onze eigen ervaringen sluiten hier overigens bij aan: geef medewerkers duidelijke verantwoordelijkheden en ze pakken die ook. Belangrijk is wel dat de randvoorwaarden goed ingevuld zijn. Dat geeft vertrouwen en rust, zodat specialisten zich volledig op hun werk en ontwikkeling kunnen richten.”

Mensen die een beeld willen krijgen van hetgeen hen drijft bij hun carrièrekeuze kunnen volledig vrijblijvend een zogenoemd ‘Spiegelbeeld’ van zichzelf krijgen, door het doen van de korte online test op:
http://www.kijkjijeensindespiegel.nl/.