Webinar: Kijk mee in de wondere wereld van pentesten

Pentesten is een afkorting van ‘penetration testing’. Bij een pentest kruipen testers in de huid van een hacker en proberen ze op allerlei manieren toegang te krijgen tot een IT-omgeving. Op die manier worden zwakke plekken blootgelegd en kunnen de kwetsbaarheden met gerichte maatregelen worden verholpen. Pentesten leer je naast veel theorie, juist ook in de praktijk. Zo zijn er online kwetsbare machines te vinden waarmee je pentesten kunt oefenen.

In dit webinar kijk je mee met een ‘Capture The Flag’ sessie op een virtuele machine die gemaakt is voor beginners in pentesten. Zie welke stappen er nodig zijn om uit eindelijk ‘root’ rechten te verkrijgen.

Ben je geïnteresseerd om de eerste stappen te zetten als pentester? Kijk dan mee in de praktijk tijdens dit webinar! Het webinar duurt ca. 45 minuten en wordt gegeven door ethical hacker Melroy Bouwes. Het is toegankelijk voor iedere IT-er die zijn of haar (technische) kennis bij wil spijkeren of vragen heeft rondom het onderwerp.

Wat: webinar pentesten
Wanneer: woensdag 29 april 2020
Tijd: 19.30 uur – 20.15 uur

Deelname is niet meer mogelijk. Stuur een email naar evenementen@resultaatgroep.nl als je de opname van het webinar wil ontvangen!